Esikatselu
5/2024
Osta digilehti 16,00 €
JULKAISTU 17.10.2024
Print&Media
5/2024
Print&Media on Suomen johtava graafisen ja visuaalisen viestinnän ammattimedia. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvästä Print&Media-lehdestä saat runsaasti tietoa graafisen ja visuaalisen viestinnän alalta sekä pakkausalalta. Esittelemme uusia trendejä ja ilmiöitä sekä seuraamme teknologista kehitystä. Lehdestämme löydät myös tuoreimmat uutiset, henkilö- ja asiantuntijahaastattelut sekä paljon muuta!

Lukijoitamme ovat painot, mainostoimistot, graafiset suunnittelijat, painotuotteita ostavat brändit, visuaalisen viestinnän parissa työskentelevät ammattilaiset sekä graafisen alan laitetoimittajat ja oppilaitokset.

Voit ostaa minkä tahansa arkistossa näkyvän Print&Media-lehden näköislehden. Jokaisen numeron alta löydät kyseisen lehden sisällysluettelon.

Lehti syntyi syyskuussa 2011, kun AGI- ja Painomaailma-lehdet yhdistyivät. Print&Media on myös Graafinen Teollisuus ry:n jäsenlehti sekä Aikakausmedian jäsen.

www.pmlehti.fi

TILAA DIGILEHTI

  • Digilehden irtonumero 16,00 €
  • 12 kk määräaikainen digitilaus 80,00 €
Osta

Tässä numerossa mm.

Print&Media nro 5/2024
Talousnumero

PÄÄKIRJOITUS
Printti kaapista ulos!
Jarkko Hakola kehottaa suomalaisia painotaloja, suunnittelijoita ja brändejä lähettämään ehdokkaansa vuoden parhaasta printistä. Annetaan suomalaisen printtiosaamisen näkyä.

AJANKOHTAISTA
Syksyn 2024
Näytä lisää...
uutiskatsaus
Kotimainen tikettituotanto jälleen kasvussa, painettujen oppimateriaalien myynti kasvussa, Adara osti ER-Pahvityön ja muut syksyn uutiset.

ILKAN EVANKELIUMI
Suosittelu on vaarallista
Jokainen perseelleen mennyt suosittelu syö suosittelijan uskottavuutta – mutta joskus natsaa. Ilkka Mattila kertoo esimerkkejä suosittelusta.

PINNALLA
Postin selänkääntötemppu
Postin suunnitelma lopettaa osoitteeton suorajakelu ja Postinen-tuotteensa aiheuttaa huolta ja muutoksia. Miten muutos vaikuttaa kaupallisiin toimijoihin? Entä tiedonkulkuun Suomessa? Näistä otimme selvää.

OHJELMISTOVINKKI
Ota mittaa Illustratorissa
Adobe Illustratorin uusi mittaustyökalu tuo tarkkuutta ja helppoutta graafisiin projekteihin.

VISIITTI
Kuplasta klassikoksi
Vierailimme Baron Printillä Pirkkalassa ja tutustuimme linssitarrojen valmistukseen.

ILMIÖ
Uudet kuviot
Painotöiden välitys- tai hallintapalveluiden käyttö on yleistymässä myös Suomessa. Malleja sen toteuttamiseksi on jo nyt monia, ja uusia varmasti syntyy. Haastattelussa printtitöiden välittäjä ja kaksi ostajaa.

TEEMA
Tämä lehti on Talousnumero. Esittelemme painoalan yleiset talousluvut, yritys- ja henkilöstömäärät, vientiluvut ja konkurssitilastot. Lisäksi esittelyssä on graafisen- ja pakkausalan 150 suurimman yrityksen tunnusluvut. Mukana on myös kahdeksan haastattelua, talousanalyysi ja 20 suurimman markkinointiviestinnän toimiston tunnusluvut.

- Tilanneanalyysi ja alan yleistilastot
- Kasvun eväät alá Mainosmerkki, Mainos Forum ja Teippitukku Design
- Graafisen alan TOP 150 listaus
- Haastattelussa PostNord Strålfors
- Haastattelussa Jaakkoo-Taara
- Haastattelussa Dekotel Coating
- Haastattelussa AM Print
- TOP 10 menestyjätaulukot
- Haastattelussa Aksidenssi
- TOP 20 markkinointialan toimistot

RAPORTTI
Kilpailu kiristyy
Demopäivät-tapahtumassa nähtiin paljon uusia suurkuvamateriaaleja. Kilpailu kiristyy.

ALALLA TAPAHTUU
Mitä, missä ja milloin?
Kotimaiselle ginipakkaukselle kultaa kartonkikilpailussa, ScanStarissa Suomeen 10 palkintoa ja nimityksiä.

LUUPISSA
Katse Eurooppaan
Intergraf, eurooppalaisten painoalan järjestöjen yhteenliittymä, julkaisi kesäkuussa uusimman talousraporttinsa, joka tarjoaa kattavan katsauksen Euroopan graafiseen alaan.

2024

  • 5/2024
    16,00 €
  • 4/2024
    16,00 €
  • 3/2024
    16,00 €
  • 2/2024
    16,00 €
  • 1/2024
    16,00 €