Vuoden ensimmäisessä Tylkkärissä haetaan uusia suuntia.
Arkeologian alalla puhututtaa epäilty hyvän tieteellisen käytännön (HTK) loukkaus Turun yliopistossa. Rehtorin mukaan arkeologian professori syyllistyi tutkimusidean anastamiseen, mutta Tutkimuseettinen Neuvottelukunta oli eri mieltä.
Uutisissa käsitellään myös esimerkiksi automaatiotekniikan opetuksen alkamista ja opiskelijoiden nousseita tulorajoja vuodelle 2022.
Ympäri Suomea sijaitsee muistoja menneisyydestä: vuosisatoja vanhoja luonnontilaisia metsiä. Julian Puumalainen matkusti yhteen niistä.
Pihla Hänninen pohtii alkoholin käyttöä tänä päivänä ja avaa sitä, miten entisestä himositsaajasta kuoriutui sattuman kautta snobbaileva olutharrastaja.
Välivuosi – pelottava vai täynnä mahdollisuuksia? Kolme välivuoden viettäjää kertoi Tylkkärille ajatuksistaan ja tekemisistään.
Samuli Tikkasen essee pohtii metaversumeita. Aihetta, jota kukaan ei tunnu aidosti ymmärtävän.
Antiikin maailmaa tulkinneen runoilijan Sapfon työ oli niin merkittävää, että sitä pitäisi saada luettavaksi myös suomeksi, ehdottaa Ida-Maria Manninen.
Lehden päättää uusi palsta, jossa esitellään luottoreseptejä. Terveysteknologian opiskelija esittelee pitkään haudutetun kastikkeensa pastalle, pitsalle tai curryyn.
Turun ylioppilaslehti eli Tylkkäri on Turun yliopiston ylioppilaskunnan kustantama, vuodesta 1931 ilmestynyt riippumaton opiskelijalehti. Tylkkärin jutut käsittelevät yhteiskuntaa, kulttuuria, korkeakoulupolitiikkaa sekä tietenkin opiskelijaelämää.
Turun ylioppilaslehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa yliopiston lukukausien aikana. Lehti kannetaan kotiin noin 4500 turkulaiselle opiskelijalle. Saman verran lukijoita lehti tavoittaa kampuksella ja kaupungilla olevien jakotelineiden kautta. Lehden kaupunkinumeroita jaetaan suoraan käteen kaikille turkulaisille. Lehden verkkoversiolla on yli kymmenen tuhatta lukijaa kuukaudessa, ja paperilehdellä on tilaajia ympäri maata.
www.tylkkari.fi